Ett steg frammåt

Nu är det snart dags! På måndag börjar jag en litteraturvetenskapskurs på Göteborgs universitet :)
 
Det är både spännande och totalt skrämmande. Jag är inte bra på att ta kontakt med nya människor, det är mog min sämsta sida om jag får säga det själv... Men jag går in med inställningen "fake it til' you make it", nån gång måste ju vara den första som även jag klarar av att se någon i ögonen och säga hej först, det kanske blir nu! :P
 
Jag hoppas på att den här kursen ska leda till något bra, kanske till och med leda till att jag får en aning om vad jag vill göra i framtiden. Men det är inte så  viktigt just nu egentligen, jag har beatämt att jag har tid. Jag har tid att testa, ändra mig och testa något annat, ångra mig och testa en gång till! När om inte nu liksom? 
 
Litteraturvetenskap låter spännande, och utifrån listan med kurslitteratur väldigt varierande. Allt från Hamlet till Nalle Puh står på listan, tillsammans med Bridget Jones och Illiaden!
Jag tror att detta kan vara något för mig. Jag älskar att läsa, jag älskar att skriva, jag spenderar en (förmodligen ohälsosam) del av mina dagar med att tänka "om, varför, hur"... Så varför inte? Haha, Förhoppningsvis passar även "universitet" in i bilden, jag har en bra känsla inför det här! Trots nervositeten inför att testa något nytt, möta nya människor och kasta mig in i något jag faktiskt inte har en aning om så har jag en bra känsla inför att i alla fall prova... Något jag inte kännt på väldigt länge. 
 
Som sagt tidigare, i år är året då jag ska våga. Jag ska våga misslyckas. Men framför allt ska jag våga lyckas!