Tiden går fort

Det är så konstigt, hur tiden kan gå så extremt fort, att man inte hänger med alls! 
 
Ett exempel är ju att Zol fyller åtta år om sex dagar... ÅTTA ÅR! Hur gick det till? När hände detta? Hur blev JAG såhär gammal?! Haha, det är så sjukt! Jag var 16 år! 
 
När jag fick Zol var jag 16 år och skulle börja ettan på gymnasiet, hur kan det vara nio år sedan? 
 
Det är konstigt för sådant kan jag minnas, men jag mins inte vad jag åt till middag igår och jag är osäker på om 2015 ens hände... Men jag kommer ihåg en dag för åtta år sedan i detalj!
 
Jag tror att mitt närminne är väldigt mycket sämre än mitt långtidsminne!
Jag kan nämligen en hel del onödiga fakta som jag hört för länge sedan, till exempel att flodhästens mjölk är rosa, och mer trögflytande än vanig mjölk för att flodhästungen ska kunna dia under vatten!... Men jag kan inte för mitt liv komma ihåg vad texten jag länste för ca 3 timmar sedan, inför föreläsningen på måndag, handlade om!
Men jag slår vad om att om någon hade frågat om tre år så hade jag antagligen kunnat svara på vem fan den där Odyssevs var gift med eller varför Agamemnon blev mördad! Det tar helt enkelt ca tre år innan min hjärna sorterat och arkiverat all inormation i långtidsminnet, och innan den processen är klar ligger allt på hög och är oåtkomligt för mitt närminne!
 
På tal om grekiska gudar och sånt, jag är så sjukt trött på att läsa gamla dramer och tragedier just nu! Satan vad mycket vi har att läsa till denna delkursen! Plus en massa små inlämningsuppgifter som gör att man måste läsa ännu snabbare men samtidigt  förstå mer, vilket min lilla hjärna inte gillar och mina ögon hatar, men som jag ändå tycker är rätt kul...
 
Grejen är ju att jag har fortfarande dedär problemet med mina ögon som jag haft sedan... Jag vet inte ens hur länge det är nu, jag har gett upp hoppet och tappat räkningen... Och eftersom mina ögon blir överansträngda fort, och jag börjar se suddigt och det svider som fan i ögonen när jag läst en timme så blir det väldigt svårt att hinna med allt som behöver läsas, och inte för att jag är lat (för en gångs skull har jag faktiskt varit väldigt organiserad hittills, go me!) utan för att jag helt enkelt inte kan se texten efter 40 minuters stirrande.... Vilket resulterar i att jag måste ta en paus, och sen kan jag inte komma till ro igen och så blir allt försenat och #problems ...
 
Litteraturkunskap i raketfart är SVÅRT!
 
Men det är kul, och jag har en jättebra klass med grymma klasskamrater och jag vill erkligen få godkänt, omg jag är otroligt nervös över att få svar på första tentan!!
 
Synd att mina ögon och mitt närminne suger...
 
Nu ska jag sova! Har varit ute nästan hela dagen, städat ur bilarna och fyllt på olja på min bil, hunnit med årets första grillning också! :) I morgon blir det plugg pugg pugg! 
 
Godnatt! :)